Saturday, June 29, 2013

LWD - PRODUCT SPOTLIGHT

WAFER DIE ORGANIZATION

HEY Y'ALL! I'M BACK AGAIN WITH ANOTHER LWD, DESIGN TEAM POST. THIS WEEK, INSTEAD OF DOING A SHOWCASE PROJECT, I DECIDED TO SHARE SOME ORGANIZATIONAL TIPS WITH A PRODUCT SPOTLIGHT.  I DON'T KNOW IF I AM ALONE ON THIS OR NOT, BUT I HAD BEEN VERY FRUSTRATED WITH THE STORAGE OF MY WAFER DIES LIKE SPELLBINDERS AND MEMORY BOX DIES.  



BEFORE I JUST KEPT THEM IN THEIR ORIGINAL PACKAGING AND STACKED IN A PHOTO BOX. THIS WAS NOT ORGANIZED AT ALL. THEY WERE ALL DIFFERENT SIZES AND SHAPES AND JUST DIDN'T WORK WELL FOR ME. 



  I HAD SEEN A FEW IDEAS ON YOUTUBE AND SUCH, BUT THOUGHT THOSE SOLUTIONS MAY GET A LITTLE EXPENSIVE.  SO, AFTER MUCH CONTEMPLATION AND SEARCHING, I DECIDED ON THE PLASTIC ENVELOPES FROM SIZZIX. AT THE LAST CROP WE HELD FOR THE SCRAP CAFE'; MRS. CATHY BROOKS BROUGHT HER DIE COLLECTION ALONG AND HAD THEM STORED IN THESE ADORABLE PLASTIC ENVELOPES. I DON'T REMEMBER WHAT BRAND HER'S WERE, BUT I WENT SEARCHING ON THE PRODUCT PERFORMERS WEBSITE TO SEE IF I COULD FIND SOME TO PURCHASE THROUGH "LONE WOLF DESIGNS DISCOUNT RETAIL SALES". WELL, AS YOU MAY HAVE GUESSED, I FOUND SOME... MADE BY SIZZIX!!  YAY!!

***POST UPDATE: this particular envelope is no longer available from Sizzix. However, there are 2 other types available and the only difference is the flap. FYI: I later purchased some of the others that are landscape orientation and have a scalloped flap; I like these a lot better. (not pictured)**** 




THESE ENVELOPES ARE VERY STURDY AND WELL MADE. I WAS VERY HAPPY WHEN I RECEIVED THESE AND COULD NOT WAIT TO GET HOME AND START ORGANIZING!!


THE ENVELOPES COME IN A PACKAGE OF 3 FOR A GREAT PRICE, ARE MADE WITH A GENEROUS OPENING, AND A STRONG SNAP CLOSURE. AS I MENTIONED, THEY ARE STURDY AND STRONG... NOT THIN AND FLIMSY AT ALL.


I DECIDED TO KEEP THE PACKAGING INSERT WITH MINE... THE CARDBOARD LINER THAT HAD THE PHOTO OF THE DIES AND NAME/BRAND, ETC. I CUT EACH ONE TO THE SAME SIZE TO FIT INSIDE OF THE ENVELOPE AND PLACE THEM IN THE FRONT OF EACH ONE.


THE SPELLBINDERS DIES COME ATTACHED TO THE BACK OF THE CARDBOARD INSERT WITH DOUBLE SIDED TAPE. I LEFT THAT INTACT AND JUST SLID THE WHOLE THING DOWN INSIDE OF THE ENVELOPE. I MUST SAY.... I LOVE IT!!  I WISH I HAD CHECKED INTO IT LONG AGO AND I COULD HAVE HAD WELL ORGANIZED DIES ALL THIS TIME.  *LOL*


THE SIZE OF THE ENVELOPES ARE PERFECT TO FIT INSIDE OF A PHOTO BOX. YOU WOULD HAVE TO LET THEM LAY BACK A BIT IN ORDER TO GET THE LID ON PROPERLY. BUT, I STORE MINE ON THE SHELF OPENED ALWAYS FOR EASY ACCESS, SO THIS ISN'T A PROBLEM FOR ME.


WELL, AFTER I HAD ALL OF MY DIES TRANSFERED TO THE NEW ORGANIZATIONAL SYSTEM... ANY GOOD "ORGANIZER" WOULD LET IT GO WITHOUT ADDING LABELS....


OF COURSE, AFTER LABELING, I ORGANIZED THEM ALL IN ALPHABETICAL ORDER. IT BOTHERS ME THAT THE LABELS DON'T ALL PRINT OUT THE SAME LENGTH, BUT I DIDN'T WANT TO TAKE ALL THAT EXTRA TIME PUTTING IN SO MANY SPACES AND ALL THAT EITHER. *WINK WINK*  NEEDLESS TO SAY, THEY STAYED ALL DIFFERENT SIZES. HEY, AT LEAST THEY ARE LABELED, RIGHT?!? *LOL*


JUST ANOTHER TIP FOR USING THESE ENVELOPES.... 
FORTUNATELY FOR ME, I OVER ESTIMATED HOW MANY I WOULD NEED, SO I OVER PURCHASED BY 3. IN LOOKING AROUND TO SEE WHAT I COULD USE THEM FOR, I FOUND THAT IT WORKS PERFECTLY FOR STORING EMBOSSING FOLDER SETS AS WELL!!  


KEEPING ALL OF THE FOLDERS FOR THAT SET IN ONE NEAT PACKAGE!!  YAY ME!


BEFORE

AFTER


ONCE AGAIN, THANKS SO MUCH FOR VISITING "FASHIONED IN FAITH"!! COME BACK TO SEE ME REAL SOON, AND DON'T FORGET TO "FOLLOW"... YOU NEVER KNOW WHAT CREATIVITY YOU WILL FIND AROUND THE NEXT CORNER. UNTIL NEXT TIME, AS ALWAYS,
HAPPY SCRAPPIN'...


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
You can find these and many more products for your crafting projects at 25% off MSRP at Lone Wolf Designs, LLC. All you have to do is join the Lone Wolf DesignsDiscount Retail Sales Facebook group. If you haven’t joined us yet, you’re paying too much for your craft supplies!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

COME AND JOIN THE CREATIVITY AT...
(creator and admin - Tami H. Spencer)




8 comments:

  1. Thanks for sharing your organization ideas, Tami! By the way, OCD much? LOL

    ReplyDelete
  2. Great tips,Tami! I think I need to get some of those to organize my dies, too, though I don't have *quite* as many as you. ;)

    ReplyDelete
  3. Great idea!!! I definitely need to organize all my crafts

    ReplyDelete
  4. Great idea. I can use all the organizational tips I can find. This is something I will definately look into. My dies are all in a little cubby hole on my desk right now.

    ReplyDelete
  5. Awesome job! I really like how you labeled them! I too keep my dies close at hand... I'm always using them!

    ReplyDelete

Please take a moment to leave a comment... Your opinions mean a lot to me!! Thanks!!